Naujienos

Naujasis šokių sezonas: 5 priežastys, kodėl jūs turėtumėte įsijungti į šokančiųjų gretas

Rudens pradžia simbolizuoja ne tik mokslo metų, bet ir naujojo šokių sezono startą. Po šiltų vasaros atostogų į TOMO PETREIKIO ŠOKIŲ STUDIJOS sales grįžtantys mokiniai mintyse jau dėlioja šokių žingsnelius ir judesius, o mes – studijos mokytojai – entuziastingai planuojame naujus derinius, renginius, vakarėlius ir išvykas.

Pramoginiai šokiai ir jų nauda

Iki pamokų pradžios likus dar kelioms savaitėms, norime priminti apie šokių naudą savęs ant parketo dar neišbandžiusiems, ir pakviesti prisijungti į pradedančiųjų šokėjų gretas. Pažadame, jog profesionalių ir ilgametę patirtį turinčių šokių mokytojų pamokos pagerins ne tik Jūsų fizinę savijautą, bet ir įkvėps energija bei geriausiomis emocijomis.

1) Pramoginiai šokiai gerina nuotaiką

Šokių aikštelėje susikoncentruojame į judėjimą pagal energija pulsuojančią muziką. Žingsnelį po žingsnelio mūsų kūnas apjungia į darnų derinį, tobulai derantį su salėje grojančia muzika. Įsisukę į šį harmoningą procesą mes pamirštame visą darbo dienos stresą, negatyvias mintis, tampame kur kas pozityvesni, linksmesni bei energingesni. Tiesa, tai ne vienintelė geros nuotaikos priežastis. Šokant, kaip ir sportuojant, mūsų kūnas išskiria endorfinus, kurie atsakingi už gerą mūsų nusiteikimą. Galiausiai, pridėkime dar ir tai, jog gerą nuotaiką salėje spinduliuosite ne Jūs vieni – pozityviomis emocijomis pulsuos visi aplinkiniai!

2) Gerina fizinę būklę: ištvermę, lankstumą, plastiškumą ir koordinaciją

Teigiama, jog šokių pamokose dirba didžioji dalis mūsų kūno raumenų. Išmokę bazinius šokių žingsnelius, juos apjungiame į derinius, kuriuos su laiku išmokstame sklandžiai šokti pagal ritmingą muziką. Dėl šios priežasties, šokių judesiai ne tik gerina mūsų ištvermę ir raumenų tonusą, bet ir lavina plastiškumą, lankstumą ir koordinaciją. Fizinės būklės ir savijautos pokyčiai tampa pastebimi jau per pirmuosius šokių mėnesius.

3) Padeda užmegzti naujas pažintis

Į šokių pamokas TOMO PETREIKIO ŠOKIŲ STUDIJOJE susiburia bendraminčiai – ilgą laiką šokių išmokti svajoję žmones. Pamokų, reguliariai vykstančių turiningų išvykų, vakarėlių ir renginių metu šokėjai ne tik užmezga pažintis, bet ir tvirtai susibičiuliauja. Šokių pamokos tampa ne tik kūno ir minčių lavinimo erdve, bet ir gražių draugysčių, įkvepiančių pažinčių ir smagaus laiko praleidimo vieta.

4) Didina pasitikėjimą savimi

Žengę į šokių aikštelę pirmąjį kartą, Jūs pateksite į naują, atradimų pilną pasaulį. Kiekvienas naujai išmoktas judesys ar žingsnelis, jų sujungimas su muzika bei partneriu, užtikrins ne tik puikias emocijas, bet ir padidins pasitikėjimą savimi. Ši mums taip svarbi savybė stipriai augs ir šokių pasirodymų, renginių bei vakarėlių metu. Taip pat, ir susipažįstant su naujais šokių aikštelėje sutiktais žmonėmis.

5) Lavina klausą ir praplečia akiratį

Pramoginiai šokiai – tai šokių klasika, kurios šaknys atkeliauja iš skirtingų kultūrų, regionų ir socialinių sluoksnių. Dėl šios priežasties, šokių pamokose lavinamas ne tik mūsų kūnas, bet ir klausa bei pasaulėžiūra. Šokdami mes išmokstame klausyti ir girdėti muziką bei jos ritmą. Išmokstame judėti pagal jį, susipažįstame su daug naujų muzikos rūšių bei su ilga ir turtinga šokių istorija.
Pramoginiai šokiai TOMO PETREIKIO ŠOKIŲ STUDIJOJE
Nuo rugsėjo mėnesio vidurio TOMO PETREIKIO ŠOKIŲ STUDIJOJE startuoja pradedančiųjų šokėjų grupės. Jei jau kurį laiką svajojate išmokti klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių judesių bei derinių, pagerinti savo plastiškumą, koordinaciją bei fizinę būklę, nebesvarstykite ir prisijunkite prie mūsų jau dabar.
Renkamos šios grupės:
  • PRAMOGINIAI ŠOKIAI POROSE. Tai šokių klasika, kuri mūsų studijoje pateikiama smagiai ir nesudėtingai. Vadovaudamiesi Pasauline šokių programa, mūsų mokytojai išmokys Jus derinių, kuriuos galėsite pritaikyti ne tik šokių pokyliuose ar vakarėliuose Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Per keletą mėnesių išmoksite lėto valso, tango, lėto fokstroto, Vienos valso, kvikstepo, sambos, čia čia čia, rumbos, pasadoblio, džaivo ir kitų klasikinių porinių šokių.
  • SOLO LATINO. Tai linijinių šokių principu vedamos grupinės treniruotės, kurių metu susipažinsite su populiariausiais Lotynų Amerikos šokių ritmais ir judesiais; išmoksite dešimtis naujų šokių derinių; lavinsite savo fizinę būklę ir klausą; užmegsite naujas pažintis bei užsikrėsite puikia, studijoje tvyrančia nuotaika.